Duurzaamheid

Duurzaamheid

Anthogether wil niet alleen een goed en sterk product: dé anthurium in de markt zetten, maar ook één die met aandacht en bewustwording wordt geteeld. Dan hebben we het natuurlijk over hoe duurzaam er wordt geteeld, milieuvriendelijk transport en de duurzaamheid van de anthurium zelf. Hoe dan ook; er groeit wat moois in de kassen van Anthogether. 

Laten we beginnen met hoe duurzaam de teelt is. Anthogether zet sterk in op maximaal biologisch telen. Dit houdt in dat we eventuele plagen zoveel mogelijk bestrijden met behulp van natuurlijke vijanden, zoals roofmijten. Daarnaast staan er op verschillende plekken in de kassen ontvochtigers. Dit zijn apparaten die de luchtvochtigheid in een ruimte verminderen, waardoor het gebruik van gas aanzienlijk wordt verminderd. Bij de kwekerijen wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen waardoor volop gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Uiteindelijk heeft dit allemaal een positief effect op hoe duurzaam wij telen. Anthogether is ook GAP gecertificeerd en FSI compliant.

Voordat we inzoomen op hoe milieuvriendelijk de anthuriums worden vervoerd, nemen we eerst onder de loop hoe duurzaam anthuriums worden verpakt. Anthogether maakt enkel gebruik van papieren dozen, deze worden vervolgens gerecycled. Hetzelfde geldt voor de zakjes die de anthuriums beschermen. Daarnaast denken we ook mee met de klant over het aantal bloemen in een doos om de beladingsgraad te optimaliseren. Daarom hebben we de double pack en smart pack ontwikkeld waarmee er meer bloemen worden vervoerd in dezelfde fust. De fusten van de anthuriums die op water worden geleverd, worden continu hergebruikt. En, wist je dat de hoes waardoor de anthuriums beschermd zijn tijdens het transport van gerecycled materiaal is?

Het transport wordt vanuit vijf locaties samengevoegd op één locatie. Hierdoor rijdt de vrachtwagen maar één keer naar elke veiling en denken we als Anthogether elke dag opnieuw aan het milieu. Door al deze punten is de anthurium een duurzaam product waar je gemiddeld twee tot drie van kunt genieten thuis.

Kom in contact met ons!

Uw vraag bespreken? Vraag een offerte aan!